Könyvajánló

Ajánljuk figyelmükbe “A tanulás szabadsága Magyarországon” című könyvet, mely széles körképet fest a magyarországi alternatív pedagógiai mozgalomról.
A könyv 20%-os kedvezménnyel megrendelhető a www.edge2000.hu weboldalon, de megtalálható könyvesboltokban is.

Klein Sándor és Soponyai Dóra több éves munkával számos alternatív pedagógiai irányzat képviselőit kereste fel: iskolákat, tanárokat, tanítványokat. A kötetben fellelhető példák bizonyítják, hogy az élményszerű, partneri viszonyon alapuló tanulás – tanítás sokféle módja él egymás mellett hazánkban. Több mint 700 oldalas könyvükben bemutatkoznak a világszerte ismert nagyhírű iskolamozgalmak hazai képviselői ugyanúgy (Waldorf, Montessori, Freinet stb.), mint kis falusi iskolák, országosan illetve szűkebb körben ismert nagy tanáregyéniségek (Winkler Márta, Kokas Klára), új tantárgyak (drámapedagógia), újszerű megközelítések (tanulóközpontú angoltanítás, művészeti nevelés).

Olyan iskolákat ismerhet meg az olvasó, amelyekbe tanárok és diákok örömmel járnak, mert tudják, hogy nap mint nap izgalmas, fejlesztő élményekben lesz részük. Ezekben az iskolákban otthonra lelnek azok a fiatalok is, akikről másutt már lemondtak, akiknél a szociális hátrányok leküzdése jövőbeli boldogulásuk legfontosabb záloga.

A közeljövőben a szerzők partnerük, a PARENTIA együttműködésével könyvbemutatót tartanak a Független Pedagógiai Intézet könyvesboltjában, az érdeklődők személyesen beszélgethetnek a szerzőkkel a könyvről, a kutatások során szerzett tapasztalataikról. (A részletekről kérem, érdeklődjön e-mailben).

Both comments and pings are currently closed.